Coaching in de kinderopvang

 

 

 

 

 

 

Vanuit mijn baan als logopedist op een peuterbehandelgroep ben ik ervaren geworden in het spelenderwijs behandelen van de spraak-/taalontwikkeling.

 

Spelletjes aan tafel, spelletjes in de kring, luisterspelletjes, sensorische activiteiten inzetten, peuterdans bedenken bij een thema, een liedjeskring houden met gebaren en ondersteunende afbeeldingen, interactief voorlezen en het voeren van een kringgesprek met kinderen die nog moeilijk kunnen praten tot het inzetten van gebaren bij langere of moeilijke woorden, zodat kinderen deze toch kunnen gebruiken.

 

Als pedagogisch medewerkers komen jullie natuurlijk ook kinderen tegen met spraak-/taalproblemen. Wat kun je dan doen? En welke aanpassingen kun je gemakkelijk maken? Hoe kun je de interacties en het spel tussen kinderen stimuleren, zodat het kind met spraak-/taalproblemen daarvan profiteert? Hoe kun je tijdens het interactief voorlezen rekening houden met verschillende taalniveaus? Hoe ga je om met een kind dat een laag taalbegrip heeft? Dit komt allemaal aan bod in de cursus 'taal stimuleren in de kinderopvang'. 

 

Je kunt je aanmelden met het formulier dat hiernaast staat.